Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsAfscheid van Wieteke van Dort

Afscheid van Wieteke van Dort

Wij nemen afscheid van Wieteke van Dort. Ze overleed vandaag, 16 juli 2024. Ze was voor ons 'de moeder van Indië'. Door haar liedjes en door haar niet aflatende strijd voor de erkenning van Indische-Nederlanders voor hun ontberingen tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de bersiap in de jaren na de oorlog, waar nog eens ruim 20.000 Indische-Nederlanders het leven lieten door pogroms van Indonesisische strijdgroepen.

TV-serie

Pia van der Molen interviewde Wieteke van Dort voor de tv-serie 'Archief van Tranen', waarin zij het verhaal vertelde van de moord op haar vader door Indonesische strijdgroepen. Ook haar eerder overleden broer Theo kwam in de documentaire aan het woord.

'Voor het slapen gaan'

Wij eren en herinneren Wieteke als een warme en spontane vrouw, die altijd klaar stond voor anderen. Ze had een groot rechtvaardigheidsgevoel en koesterde ook de kleine dingen in het leven.
Na afloop van de opnamen voor de documentaire 'Archief van Tranen' bleek dat interviewer Pia van der Molen en Wieteke dezelfde kinderliedjes uit hun jeugd kenden. Ze zongen  samen in een bijzonder duet een van die liedjes: 'Voor het slapen gaan' (kijk de video rechts).
Dat Wieteke de eeuwige zachte slaap in vrede heeft gevonden...
Pia van der Molen & Michiel Praal

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl