Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsHUMOR: Storm Pia raast over Nederland

HUMOR: Storm Pia raast over Nederland

Pia van der Molen is niet alleen documentairemaker en televisie-producent, ze is ook 'storm-chaser'. Vanuit deze discipline, gaf zij op 21 december 2023 voor Nederland een stormwaarschuwing af...

Strormjager

De definitie voor 'stormjagen' is volgens Wikipedia: "Stormjagen is het volgen van extreme weersomstandigheden zoals onweer, tornado's en stormen vanwege sensatie, nieuwsgierigheid, voor wetenschappelijk onderzoek of vanwege de nieuwswaarde. Vooral in de Verenigde Staten is stormjagen een begrip".

Klimaatverandering

Vanwege de door velen voorspelde klimaatverandering als gevolg van de CO-2 uitstoot op aarde, heeft Pia van der Molen op 21 december 2023 een stormwaarschuwing afgegeven over 'Storm Pia'.

Naamgeving Storm Pia

Een dag eerder heeft het Het Deense weerinstituut, de naam Pia aan deze storm gegeven, en niet het KNMI, die eerder naamgever was van de storm Gerrit. De woordvoerder van het KNMI verklaart hierover: "Het KNMI heeft deze keer niet de naam gekozen. Het Deense weerinstituut heeft deze storm woensdag (20-12-203-red.) een naam gegeven. Als een stormdepressie ook een ander land treft, mag dat land het ook een naam geven."En de Denen waren in dit geval eerder. Een storm behoudt nu eenmaal de naam die hij als eerste krijgt", legt de KNMI-woordvoerder uit.

Reactie Pia van der Molen

Desgevraagd reageert Pia van der Molen, die regelmatig in Denemarken verblijft (zie foto rechts), dat zij geen invloed heeft gehad op de naamgeving 'Storm Pia' door het Deense Weerinstituut: "Het is waar dat ik regelmatig in Denemarken verblijf en besprekingen voer met het Deense Weerinstituut, maar dat ik hen de naam Pia voor deze storm zou hebben gesuggereerd, is niet waar en is een speculatie van concurrerende  Dutch Storm Chasers, die minder publiciteit in de media genereren, dan ik. Het lijkt mij in dit geval een kwestie van afgunst. En daar wil ik het bij laten", aldus Pia van der Molen.

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl