Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsKamp Amersfoort-film van Pia Media opgenomen in...

Kamp Amersfoort-film van Pia Media opgenomen in collectie van Yad Vashem

De Pia Media-documentaire 'Kamp Amersfoort, getuigenissen van overlevenden' is opgenomen in de filmcollectie van het Holocaustcentrum Yad Vashem (foto rechts) in Jeruzalem. De film kan daar door bezoekers van het museum bekeken worden en zal ook gebruikt worden voor educatieve doeleinden. Pia van der Molen vindt het "een eer dat haar film in Yad Vashem vertoond kan worden. Maar het is vooral een erkenning voor de slachtoffers van Kamp Amersfoort, een van de concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog".

Yad Vashem

Yad Vashem is het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Het monument staat in Jeruzalem. Yad Vashem betekent 'hand, gedenkteken en naam'.
In de Joodse religie is het van belang dat het lichaam van de overledene na de dood begraven wordt, en dat het graf ongeschonden blijft. Van vele Holocaustslachtoffers zijn echter geen stoffelijke resten overgebleven. Daarom heeft Yad Vashem een "Hal van de Namen" die bedoeld is om niet alleen te laten zien welke personen zijn omgebracht, maar ook in de plaats te komen van een graf.

Geschiedenis holocaust

In de archieven is de geschiedenis van de Holocaust (sjoa) opgeslagen.  Het archief herbergt miljoenen pagina's nooit gepubliceerde documenten, van de nazi's, van individuele Joden en Joodse instellingen, bezittingen, processen, gedeporteerden en overlevenden. Tienduizenden persoonlijke getuigenissen zijn op video gezet of op schrift gesteld; er worden enorme hoeveelheden fotomateriaal en duizenden filmtitels in vele talen bewaard. Het meeste van al dit materiaal kan door bezoekers worden bekeken.

De documentaire 'Kamp Amersfoort, getuigenissen van overlevenden' is door opneming in de catalogus van het visueel centrum van Yad Vashem, nu ook voor een internationaal publiek toegankelijk geworden. 


 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl