Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsPia Media mede-oprichter digitaal monument oorl...

Pia Media mede-oprichter digitaal monument oorlogsverhalen

Pia Media is een van de initiatiefnemers van de Stichting Oorlogsverhalen. De Stichting Oorlogsverhalen wordt het grootste openbare video-en tekstarchief van oorlogsverhalen en is het eerste digitale oorlogsmonument van Nederland. Het legt niet-anonieme getuigenissen over oorlog als 'oral history' vast en maakt ze toegankelijk voor huidige en toekomstige generaties. Oud-minister van Defensie Hans Hillen is voorzitter geworden van de stichting.

Gevolgen oorlog

"Met dit groot opgezette documentair-journalistieke initiatief ontsluiten we de persoonlijke geschiedenissen van Nederlanders die waar ook ter wereld met oorlog te maken hebben gekregen. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Waarmee ook duidelijk wordt dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn en dat de gevolgen van oorlog generaties lang doorwerken in ons dagelijks leven en de keuzen die we daarin maken", aldus Hans Hillen in een toelichting.

Website 

De oorlogsverhalen worden gerubriceerd op naam, land en thema en zijn te vinden op de website www.oorlogsverhalen.com, waarop inmiddels meer dan 200 oorlogsverhalen staan.

Bestuur

Het bestuur van de stichting wordt naast Drs. Hans Hillen gevormd door Drs. Angelien Eijsink (Lid Tweede Kamer 2003-2017), Ad van Baal (Luitenant-generaal b.d.), Peter Steenmeijer (directeur Oorlogsgravenstichting Indonesië 2001-2013) en Mr. Wim Kok 

TV-spot

Voor de Stichting oorlogsverhalen is een televisie-spot gemaakt:
Kijk op www.oorlogsverhalen.com/donateur

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl