Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsPia van der Molen in tv-talksow Hollandse Zaken

Pia van der Molen in tv-talksow Hollandse Zaken

Pia van der Molen was een van de gasten in de tv-talkshow Hollandse Zaken van Omroep MAX.
Het thema is 'Wandaden in Nederlands-Indië in de periode 1945-1948'. Van der Molen gaf een toelichting op de door Pia Media gemaakte
2-delige documentaire-serie 'Archief van Tranen', die zich in deze periode afspeelt.
De uitzending is hier >> terug te kijken.

Documentaires

Pia Media heeft twee documentaires gemaakt met als titel 'Archief van Tranen', die inmiddels door Omroep MAX zijn uitgezonden . Daarin zijn geheime documenten  onthuld, waaruit blijkt dat er destijds tijdens de zg. Bersiap (van 1945-1948) stelselmatig grote groepen Nederlandse mannen, vrouwen en kinderen zijn vermoord door Indonesische extremisten. Naar schatting gaat het om 20.000 Indo-Europese burgers met de Nederlandse nationaliteit. Tot nu toe zijn deze massamoorden onder Nederlanders onbekend gebleven.

Geheime documenten

Pia Media heeft de beschikking gekregen over een omvangrijke ordner, waarin afschriften van originele geheime processen verbaal zijn verzameld, die destijds zijn opgemaakt door de Nederlandse autoriteiten. Daarin wordt met naam en toenaam de precieze toedracht beschreven van een groot aantal excessen, die door opstandige Indonesiërs de zgn. Pemoeda’s (jonge vrijheidsstrijders) en leden van de Masjoemi (destijds de partij van strenge Islamieten) jegens Nederlanders zijn gepleegd. Wat in deze documenten opvalt, is dat er stelselmatig sprake is geweest van extreme wreedheden. Zoals het in stukken hakken van lichamen en het doorboren van mensen met bamboesperen.
 

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl