Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeNieuwsWieteke van Dort en Pia van der Molen zingen sl...

Wieteke van Dort en Pia van der Molen zingen slaapliedjes

Er is een opname opgedoken van Wieteke van Dort en Pia van der Molen die twee slaapliedjes samen zingen. (Klik op startbutton in foto rechts).
Het zijn liedjes uit hun jeugd, die ze voor het slapen gaan vaak met hun moeder of vader zongen. Zonder dat ze het van elkaar wisten zongen ze deze liedjes in hun jonge jaren. Ze bleken de liedjes allebei nog woordelijk te kennen.

TV-interview

De twee liedjes zijn opgenomen in een moment van ontspanning na afloop van een indringend filminterview dat Pia met Wieteke had voor de tv-serie 'Archief van Tranen', die door Omroep MAX is uitgezonden. Daarin vertelt Wieteke over de moord op haar vader, Ingenieur Theo van Dort (foto rechts), in Nederlands-Indië tijdens de opstandige periode aldaar, die duurde van het najaar 1945 tot 1947. In deze zogenaamde bersiap-periode zijn naar schatting 20.000 Nederlanders vermoord door opstandige Indonesische strijdgroepen. Wieteke's vader, Ingenieur Theo van Dort, was een van de omgebrachte Nederlanders. Op 13 oktober 1945 werd hij op het plein voor de moskee van Sidoarjo vermoord door de beul Sabaroedin.

Voor meer informatie kijk op de website van de Stichting Oorlogsverhalen door hier >> te klikken.

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl