Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeOorlogsverhalenOorlogsverhaal Annette Boehmer-Hamminga

Oorlogsverhaal Annette Boehmer-Hamminga

Het oorlogsverhaal van Annette Boehmer-Hamminga over haar grootvader, huisarts Dr. Hamminga in Zuidlaren, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de spil was in het artsen verzet in Noord-Nederland.

Reactie op oorlogsverhaal familie Hoek

Annette reageerde op het eerder door Pia Media gemaakte oorlogsverhaal van Rivka en Ahahron Hoek.  Hun ouders en nog 4 vier familieleden zaten tijdens de oorlog 19 maanden ondergedoken in een ondergronds hol in de bossen bij Markelo. Alle  onderduikers van de familie Hoek overleefden de oorlog. Ook Aharon, die in het onderduikhol was geboren tijdens de strenge winter van 1944. Hij bleek daar daar ter wereld gebracht te zijn door dokter Hamminga uit Zuidlaren.

Reactie verhaal familie Hoek

Na de publicatie van de video over het oorlogsverhaal van de familie Hoek, reageerde Annette Boehmer-Hamminga (foto boven).  Ze is de kleindochter van dokter Lambertus Hamminga uit Zuidlaren. Haar opa bleek de huisarts te zijn die Aharon Hoek in het ondergrondse hol in Markelo ter wereld heeft gebracht. Maar dat is zijn kleindochter Annette pas bijna 80 jaar later te weten gekomen, toen zij het oorlogsverhaal van de familie Hoek zag.

Camera, regie en montage: Michiel Praal
Eindredactie en voice-over: Pia van der Molen

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl