Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeProjectenIndië-herdenking 15 augustus Amsterdam

Indië-herdenking 15 augustus Amsterdam

Op 15 augustus 2022 heeft de Stichting Indisch Platform 2.0 de Nationale Indië-herdenking georganiseerd op de Dam in Amsterdam, recht voor het Koninklijk Paleis. Er waren honderden bezoekers uit alle delen van het land naar deze speciale herdenking gekomen. Daaronder ook vertegenwoordigers van de Indische-, de Molukse- en Papoea-gemeenschappen in Nederland, die allen stilstonden bij de de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, en daarna als gevolg van de onafhankelijkheid van Indonesië.

Video-verslag

Van deze herdenking is door Pia Media een video-verslag van 45 minuten gemaakt, dat hieronder te zien is.

 

 

 

 


 

Video-clip

Van het optreden tijdens de herdenking van een van de artiesten, Ben Manusama, is door Pia Media een aparte video-clip gemaakt.. De titel: 'Tribute to Mousokil. De clip is hieronder te zien. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Executie

Mr. Dr. Chris Soumokil was van1950 tot 1966 president van de Republiek der Zuid-Molukken. Hij werd op bevel van president Soeharto van Indonesië na een gevangenschap van drie jaar geëxecuteerd. Zijn weduwe Josina Soumokil-Taniwel woont sindsdien in Nederland. De Indonesische regering heeft haar tot op de dag van vandaag niet willen vertellen, waar haar man begraven is.

  
Mr. Dr. Chris Soumokil                      Weduwe Josina Soumokil-Taniwel

 

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl