Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeProjectenOorlogsgravenstichting

Oorlogsgravenstichting

Om het werk van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting, die wereldwijd 50.000 Nederlandse graven beheert, publicitair te ondersteunen, heeft Pia Media een aantal projecten in opdracht van deze stichting gerealiseerd.

Vijf documentaires

Van de Oorlogsgravenstichting kreeg Pia Media de opdracht een beeld te geven van de Nederlandse oorlogsgraven in Nederland, Europa, Indonesië, Australië, Canada en Zuid-Korea. Aan de hand van persoonlijke getuigenissen van nabestaanden van burgers en militairen, die hun laatste rustplaats hebben gevonden op een van deze erevelden, wordt een beeld geschets van de conflicten waarvan zij het slachtoffer zijn geworden. En tegelijkertijd wie zij waren, hoe hun leven en idealen er uit zagen en welke invloed hun dood voor de nabestaanden heeft gehad. Dit resulteerden in een vijfdelige serie met als titel 'Elk oorlogsgraf heeft een verhaal'. De video's worden als voorlichtingmateriaal voor de stichting gebruikt op bijeenkomsten en opscholen. Ze zijn allen op de Nederlandse televisie uitgezonden.

Documentaires on-line

Alle documentaires van de serie 'Elk oorlogsgraf heeft een verhaal' zijn te zien op het Vimeo-kanaal van Pia Media : 
Deel 1 Nederland
Deel 2 Europa
Deel 3 Indonesië
Deel 4 Thailand en Australië
Deel 5 Canada en Zuid-Korea

Donateursactie

Om het werk van de Oorlogsgravenstichting te ondersteunen heeft Pia Media een actie-en televisiespot gemaakt van 30 seconde, waarin opgeroepen wordt om doanteur te worden. In de spot is een Nederlands gezin te zien, dat woont en werkt in Singapore. Ze hebben twee Nederlandse oorlogsgraven op het ereveld in Singapore geadopteerd en zijn donateur geworden.  
De tv-spot is hier >> te zien

Video's erevelden

Voor de bezoekers centra van de erevelden in Loenen en De Grebbeberg heeft Pia Media 2 korte films gemaakt, die bezoekers van deze 2 Nederlandse erevelden daar kunnen bekijken. Ze geven een indruk wat ze op deze erevelden kunnen verwachten. Ook zijn  er korte video's gemaakt van de Nederlandse erevelden in Europa, en 1 van dat op Ancol  bij Djakarta. de video's zijn hier te zien:
Ereveld Ancol Djakarta
Ereveld Bremen
Ereveld Düsseldorf
Ereveld Frankfurt am Main
Ereveld Hamburg
Ereveld Hannover
Ereveld Lübeck
Ereveld Mill Londen
Ereveld Orry-la-Ville Parijs
Ereveld Oslo
Ereveld Osnabrück
Ereveld Salzburg

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl