Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeTelevisieAmbulance

Ambulance

'Wat doen mensen met het leven en wat doet het leven met mensen' was de centrale vraag die aan de orde kwam in Ambulance, een van de eerste reality programma's op de Nederlandse televisie en uitgezonden door de KRO. Met realistische reconstructies van ongevallen en de verhalen van betrokkenen zien we hoe een ongeval levens verandert. (Klik op de startbutton voor de allereerste aflevering van Ambulance).

De formule

Ambulance was het eerste echte reality reportage-programma op de Nederlandse televisie. In deze langlopende tv-serie werden waar gebeurde ongevallen gereconstrueerd met echte filmbeelden, foto's, nagespeelde scènes, en ooggetuige-verslagen van slachtoffers, omstanders, betrokkenen, ambulancebroeders, artsen,  ziekenhuispersoneel, en andere hulpverleners en familieleden die een essentiële rol hebben gespeeld bij de nasleep van het ongeval. Het ongeval en de reddingsoperatie en ook wat er nadien in iemands leven is veranderd zijn de centrale thema's van dit realty-programma.

Auto ongeluk

Michiel Praal bedacht deze tv-formule een aantal jaren nadat hij zelf diep getroffen werd door de gevolgen van een auto-ongeluk waarbij zijn toenmalige vrouw Ansje Kremer betrokken was en waaraan zij na een week in coma overleed. Ook hij stond toen voor de vraag "Wat doe ik met het leven en wat doet het leven met mij". 

Televisie

De serie Ambulance is gedurende 6 seizoenen door de KRO met succes uitgezonden. Daarna heeft Praal Media de spin-off-serie Door het Oog van de Naald geproduceerd voor de KRO, die later bij SBS6 is voortgezet onder de titel You are my Hero.
Een andere reality-serie, Dossier Alarm (ook van de hand van Michiel Praal), is eveneens een afgeleide van Ambulance en werd gedurende 3 jaar uitgezonden door SBS6.

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl