Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeTelevisieOngelooflijke Verhalen

Ongelooflijke Verhalen

Door Pia van der Molen en Michiel Praal geïnitieerde onderzoeks- journalistieke tv-serie waarin aan de hand van indringende, waar gebeurde verhalen, maatschappelijke misstanden en bureaucratische dwalingen aan de orde werden gesteld en waarin zowel slachtoffers als verantwoordelijken aan het woord komen.

De formule

Onze moderne samenleving heeft als keerzijde ondermeer dat er in toenemende mate sprake is van een beklemmende en ondoordringbare bureaucratie. Vanuit overheden en vanuit tal van centraal geleide tot enorme conglomeraten uitgegoeide zogenaamde 'maatschappelijke organisaties' die tot doel hebben het welzijn van de burgers te bevorderen. De praktijk is vaak een andere. Burgers die klem komen te zitten en uiteidelijk fijngemalen worden in de raderen van de verstikkende bureaucratie. Waardoor reputaties, carières, gezinnen, levens worden verwoest. En de slachtoffers achterlaten met soms onherstelbare schade en een geknakt rechtsgevoel.

Ongelooflijke verhalen

In Ongelooflijke Verhalen (videoknop rechts-speel aflevering 1) wordt vanuit een televisie studio in elke aflevering van een uur telkens het verhaal vertelt van een slachtoffer van en betrokkenen bij een zaak van willekeur en machtsmisbruik. Met reportages op locatie, met hoor en wederhoor, vlijmscherpe interviews in de studio, en met ruimte voor emoties wordt de zaak minutieus ontleed. Tot verbijstering en ongeloof van de kijker. Die kennis maakt met een duistere wereld waarvan hij het bestaan slechts kon vermoeden, maar die nu toch werkelijkheid blijkt te zijn. Want in Ongeloolflijke Verhalen komt de onderste steen boven, wordt er gezegd wat gezegd moet worden. Zonder last of ruggenspraak. Met de vrijheid van het democratische woord om onrecht aan de kaak te stellen, dat anders verborgen gebleven zou zijn. 

Televisie

Gedurende 6 jaar heeft de KRO onder verantwoordelijkheid van televisie-directeur Ton Verlind (foto rechts) op prime-time 43 afleveringen van 'Ongelooflijke Verhalen' uitgezonden, die veel los hebben gemaakt. Thema's die onder andere aan bod kwamen,  zijn kindermishandeling, medische fouten, legerongevallen, rechterlijke dwalingen, falende verzekeraars. De uitzendingen hebben veelvuldig geleid tot Kamervragen en een enkele keer tot een Kort Geding om delen van een uitzending te verbieden.

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl