Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeTelevisieTV-series Oorlogsverhalen Nederland en Indië

TV-series Oorlogsverhalen Nederland en Indië

In samenwerking met de Stichting Oorlogsverhalen heeft Pia Media 25 tv-uitzendingen geproduceerd, die zijn uitgezonden door Omroep ONS (NostagieNet). Het thema van al deze uitzendingen zijn ooggetuigenverhalen over de Tweede Wereld Oorlog in Nederland en in het toenmalige Nederlands-Indië.

Bezetting

Nederland werd van 1940-1945 door Duitsland bezet. Nederlands-Indië werd van 1942-1945 door Japan bezet.
Wat daarvan de gevolgen waren en zijn voor individuele burgers is in de Oorlogsverhalen-serie vastgelegd. Het zijn authetentieke, diep menselijke getuigenissen, die voor de kijker tastbaar en invoelbaar worden. Tegelijkertijd geven ze inzicht in de historische feiten van de Tweede Wereldoorlog zowel in Europa als in Azië.

De tv-uitzendingen

De tv-uitzendingen worden gepresenteerd en van commentaar voorzien door Pia van der Molen (foto rechts). Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft zij als klein kind samen met haar ouders in Huizen een razzia meegemaakt, die haar nog helder voor ogen staat. Pia's vader, Pieter van der Molen zat in het verzet en is na de oorlog als militair ingezet in Nederlands-Indie van 1946-1948.

Terugzien

De 25 tv-uitzendingen van de oorlogsverhalen over Nederland en Nederlands-Indië zijn terug te zien bij Uitzending Gemist >> op de website van de Stichting Oorlogsverhalen.

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl