Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeTelevisieTV-special 75 jaar Bevrijding

TV-special 75 jaar Bevrijding

Op 4 mei 2020 is op prime-time om 20.30 uur op televisie een 1 uur durende speciale documentaire te zien geweest ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de bevrijding. Deze is uitgezonden bij Omroep ONS (NostalgieNet). Tegelijkertijd was de film on-line te zien op www.oorlogsverhalen.com.
De tv-special begon direct na de live-uitzending van de dodenherdenking en de 2 minuten stilte voor de Nederlandse gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Tv film

In de tv-special '75 jaar bevrijding', die gemaakt is door Pia Media, zijn vier oogetuigenverhalen te zien van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Drie van deze oorlogsverhalen spelen zich af in Nederland en één in voormalig Nederlands-Indië.

  • Het verhaal van Pia van der Molen, die de special ook presenteert, speelt zich af in de gemeente Huizen, waar zij en haar ouders in het laatste oorlogsjaar een razzia overleefden.
  • Jan Bulthuis was een van de verzetsmensen, die op 11 december 1944 een geslaagde overval pleegden op het Huis van Bewaring in Assen om ten dode opgeschreven gevangenen uit de handen van de Duitsers te redden.
  • Rie Scheer-Kooiker is 95 jaar en overleefde de hongerwinter in Amsterdam, waar vandaan zij samen met haar moeder te voet een voedseltocht volbracht naar Heiloo vice versa.
  • Paul Huizen is in 1930 geboren in Batavia, de toenmalige hoofdstad van Nederlands-Indië. Tijdens de Japanse bezetting van 1942 tot 1945 overleefde hij een aantal Japanse concentratiekampen, waaronder het Kamp Halmaheira en het Jongenskamp Bangkong in Semarang. Samen met zijn moeder en 3 broers en een zusje overleefde hij de bersiap-periode in Batavia. Pas in 1946 werden ze herenigd met hun vader.

 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl