Direct contact? Bel: 06 - 51 33 73 58

HomeDocumentairesArchief van Tranen

Archief van Tranen

De door Pia Media gemaakte tweedelige documentaire-serie 'Archief van Tranen', die is uitgezonden door Omroep MAX, onthult vrijwel onbekende massamoorden op Nederlandse burgers in Nederlands-Indië. De moorden vonden plaats na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Deze zogenaamde Bersiap periode duurde van 17 augustus 1945 tot medio 1947. 

20.000 doden

Naar schatting 20.000 Nederlandse mannen, vrouwen en kinderen werden in deze periode vermoord door Indonesische extremistische strijdgroepen,de pemoeda’s, die zich gevormd hadden na het uitroepen van de onafhankelijkheid op 17 augustus 1945.
De tweedelige documentaire-serie 'Archief van Tranen' is hier te zien: 
 

Geheime documenten

In de documentaires worden officiële documenten getoond die tot nu toe het stempel GEHEIM droegen. Hierin worden deze massamoorden op Nederlandse burgers beschreven. In de aan Pia Media beschikbaar gestelde unieke documenten zijn ooggetuigen verhalen vastgelegd in processen-verbaal over de bersiapmoorden. Deze zijn destijds ter kennis gebracht van de Nederlandse regering en 67 jaar later door Pia Media gepubliceerd.

Gedigitaliseerd

De originele documenten uit de 'Ordner van Jack’  zijn door Pia Media gedigitaliseerd en hier te raadplegen:
 

Meer informatie?
Bel ons: 06 - 51 357195 of stuur een e-mail: info@pia-media.nl